Viktor Axelsen finaleklar efter vildt drama – Ekstra Bladet

Uncategorized


Badminton

18. jun. 2022 kl. 13:22

Gem artikel
Gemt artikel

Viktor Axelsen tabte første sæt og kæmpede hårdt for sejren i tredje, da han lørdag eftermiddag scorede en billet til finalen i Indonesia Open

Viktor Axelsen jubler over sejren i kvartfinalen. Det kunne han så også gøre efter sin semifinale. Foto: Adek Berry/Ritzau Scanpix

Viktor Axelsen jubler over sejren i kvartfinalen. Det kunne han så også gøre efter sin semifinale. Foto: Adek Berry/Ritzau Scanpix

Viktor Axelsen måtte svede gevaldigt for sejren, da han lørdag sendte Lee Zii Jia fra Malaysia ud af semifinalen i Indonesia Open i tre sæt.

Den danske stjerne er dermed klar til finalen i Super 1000-turneringen i Jakarta, som han også vandt sidste år.

Det endte dog i lidt af et drama mod Lee Zii Jia, der er nummer fem på verdensranglisten. Viktor Axelsen tabte første sæt 19-21, men vandt så komfortabelt i andet sæt med 21-11.

Tredje sæt blev mere tæt. Viktor Axelsen missede fire matchbolde på halvandet minut, inden han smadrede sin ketcher i halgulvet i Istora Senayan – og havde også en enkelt matchbold imod sig, inden han hev sejren hjem med 23-21.

Til stor glæde for danskeren, der med et stift blik sprang ud over banden og tog en rundtur, inden han vendte tilbage på banen for at takke sin modstander for kampen.

Det var syvende gang de to mødtes. Inden dagens kamp havde Viktor Axelsen vundet fire og tabt to mod opgør mod Lee Zii Jia.

Viktor Axelsen spiller finale søndag mod kinesiske Jun Peng Zhao eller indiske Prannoy Kumar, der senere lørdag mødes i den anden semifinale.

Indonesia Open er rangeret som en af verdens største badmintonturneringer. Den er en af blot tre Super 1000-turnering – kun China Open og All England rangerer på samme niveau.

Problemer i første sæt
Lee Zii Jia åbnede kampen fint og fik Viktor Axelsen på overarbejde. Det betød, at malaysieren tog den tidlige føring. Men danskeren fik hurtigt tempoet op og bragte sig foran 4-3.

Det var dog tydeligt, at Axelsen ikke bare fik lov at stikke af.

Lee Zii Jia udnyttede alle muligheder for at stække Axelsen,

når spillet havnede ved nettet, hvor malaysieren er stærkere end de fleste.

Samtidig kæmpede Axelsen med at få sine smasher til at sidde i skabet, og pludselig var Lee Zii Jia foran 12-10.

Axelsen blev ved med at komme tilbage, men lavede for mange fejl til sidst i sættet, hvor malaysieren kom foran 20-18, inden han vandt sættet.

Modstander gav op
Dermed var Axelsen tvunget til at vinde andet sæt for at holde finaledrømmen i live, og han kom udmærket fra start.

Men Lee Zii Jia var snu og flyttede Axelsen rundt i hjørnerne. Samtidig var Axelsen nødt til at satse på meget yderlige bolde for at gøre det svært for den stærke malaysier, og det resulterede i for mange bolde, der røg ud over baglinjen.

Men pludselig fandt Axelsen sit spil, og da føringen blev tilpas stor, gav Lee Zii Jia op for at satse på et tredje og afgørende sæt.

Efter en smule behandling kom malaysieren ind til tredje sæt med fornyet energi. Det var tydeligt. Han sprang rundt på banen, og straks han fik muligheden, smashede han bolden i jorden uden chance for Axelsen.

På den måde kom Lee Zii Jia foran 4-1. Men Axelsen kom tilbage igen. Efter nogle lange dueller og tårnhøjt niveau i begge lejre, var det helt lige ved 8-8.

Viktor Axelsen fandt igen ud af at stække Lee Zii Jia, som også selv mistede niveau. Flere gange sendte malaysieren bolden ud af banen. Det drog Axelsen stor fordel af og kom foran 15-12.

Viktor Axelsen fortsatte det høje niveau, men det endte altså alligevel med at blive en gyser af en anden verden

Sharing is caring!

Leave a Reply